Skip to main content

Un fel de filosofie...

Nu stiu de ce dar am impresia ca persoana care a inventat SCOALA a gandit perfect.  Scoala a fost gandita in asa fel incat sa fie urata sau displacuta de peste 80% din cei care merg la scoala. Intradevar sunt materii cu care , cred eu, ca nu ma voi mai intalni niciodata dupa terminarea liceului, sau materii de care eu chiar nu am nevoie... Sau materii la care nu inteleg nimic. De ce nu inteleg nimic? Studiile spun ca din cauza faptului ca nu ma straduiesc destul... insa creierul meu spune: PENTRU CA NU INTELEG SI NU IMI PLACE!
Ei bine, oamenii maturi, persoanele trecute de 18 ani, uita cu desavarsire cum e sa fii preadolescent sau adolescent. Uita ca in capul tau la varta de 13-14 ani , in mod normal, nu stau calcule matematice sau chimice, stau tot felul de intrebari la care NU exista raspunsuri...  sau orice alt ceva.
Sunt si oameni , numiti Adulescenti , se intalnesc foarte rar, la fel ca un copil BUN la orice, felicitat si iubit de absolut toti profesorii, adica unul la circa 1300. Acel Adulescent , adica un adolescent in corp de adult este iubit de toti adolescentii, la fel ca un copil din ala BUN .
Genul ala de persoana intelege ce simti tu si intelege de ce nu intelegi! E foarte greu... Adulescentii ar trebui sa ne fie profesori, nu o sa dau o explicatie...Asta e ce simt.
Adolescentii simt, nu gandesc, creierul lor e atat de incalcit si vascos, incat nu se prind lucruri atat de clare. Studiile spun din nou ca adulescentii sunt niste adulti nedemni, ei bine cei care fac aceste studii sunt niste ADULTI , adulti cu adevarat, intrucat lor li se sterge tot trecutul, adica toata perioada adolescentei, uita tot ce inseamana aceasta.Li se sterge cea mai frumoasa si grea perioada din viata. Acestia spun ca cea mai grea perioada e atunci cand iti cauti loc de munca, nu e adevarat! Cea mai grea perioada e atunci cand esti trist si singur, cand nu intelegi, cand iti e teama sa iti faci prieteni sau sa vorbesti. Cand ai un nod in gat, cand esti penibil, cand tremuri, cand plangi, cand nu stii de ce iti e teama, cand nu stii ce se intampla... Adultii au o teorie spun ca sunt doua categorii de oameni: Prosti si destepti! NU EXISTA ASA CEVA. Adulescentii cred sau au impresia ca oamenii pot fi optimisti , realisti sau pesimisti... Atat!

Comments

Popular posts from this blog

Ciclu

Când pe inima ta iau picnic tinerii, iau picnic, cu pahare, mâncare și câteodată chiueli, parcă simți așa un junghi. Dar cui îi pasă? Sunt tineri, cu mutrele îmuiate în fântâna tinereții, cu mâini roz și ochi buclați, cu dinții albi de smalț, cu părul brun, maro, spicat, și cu un look amar, stilat. Cu picioare lungi, cu blugi în dungi, piepturi 'nalte... Uneori în mâini țin câte o carte, alteori vreo țigaretă -chic- într-o lume cochetă.  Sunt tineri, iar la gurile lor sunt zăbale cu gust de viu, sunt rănite limbile lor de la atâta: “Alo, mama?! Vin târziu!” Și-n jurul ochilor, semne de tinerețe moartă, cum somnul lor nu piere niciodată, și șed tinerii pe inima mea și iau picnic, ciocnesc pahare, mușcă din bulcile de pâine, lasă firmituri, iar cheful se stinge cu spargere de pahare. Ce dacă inima mea are un junghi?  Sunt tinerii, cu gurile până la urechile surde, cu ochii buclați și pierduți pe coclaurile dorinței mute. Când pe inima ta iau picnic bătrânii, vorb

878

Pornit pe drumul călătorului stupid. Geanta aruncată în hol, bolul  de tablă pe masa din bucătărie. O scrumieră şi o ţigară pe jumătate arsă. Pe tocător este tăiat mărunt, mărar. În bol salată verde ruptă-n bucăţi mari, dacă este tăiată se face amară. Ora 20:03, 17 minute de chin. În 17 minute de aşteptare trec veacuri. Deschid radioul, e o piesă din aia veche,mă întind pe jos, pe podea. E umezeală, cred că o să plouă. Nu îmi place deloc melodia de la radio aşa că închid ochii, mă gândesc că mai am de aşteptat în jur de 16 minute. Dacă închid acum ochii, adorm în maxim un minut, deci, teoretic am 14 minute de somn liniştit şi un minut în care să mă încalţ, să ies şi să încui. Am închis ochii şi... nimic. S-a deschis şi geamul, nu-l închisesem bine şi s-a făcut şi curent. Clar, acum mă ridic închid geamul, până să mă pun să adorm o să treacă cel puţin 3 minute, practic 11 minute de somn cât de cât comod. Nu o să adorm nicio clipă, merg în bucătărie scot agresiv storcătorul de fructe